Ads 468x60px

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο TAFILI AGIM

Ο Agim με τον Γ.Γ. του Π.Ο.Πατρων Β.Διαμαντόπουλο


Μεγάλο κενό για τους ανθρώπους της ποδηλασίας θα είναι η απώλεια με τον αιφνίδιο θάνατο του πρωταθλητή Αλβανίας και αθλητή του Π.Ο.Πατρών επί σειράς ετών ,TAFILI AGIM. Ο Agim άφησε την τελευταία του πνοή την 15/01/2012 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου , μετά από σύντομη νοσηλεία τριών μηνών, προσβεβλημένος από την επάρατη νόσο . Σήμερα 16-01-2012 μεταφέρεται στην γενέτειρα του και αύριο Τρίτη 17-01-2012 θα τελεστή με τιμές η εξόδιος ακολουθία. 

Στην πόλη μας ήλθε το 1992 με το άνοιγμα των συνόρων από την Αλβανία για αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης για την οικογένειά του, την πολυαγαπημένη του σύζυγο Άντα και τα λατρεμένα παιδιά του Νταίζη και Αλσίντι, τους οποίους έφερε μαζί του ένα χρόνο μετά, το 1993.Παρόλο που στη χώρα του ήταν πολύ γνωστός αθλητής και καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολεία , ήλθε εδώ και έκανε οποιαδήποτε δουλειά προκειμένου να μην λείψει τίποτα στους δικούς του ανθρώπους.

Στην χώρα του ήταν ήδη ο κορυφαίος αθλητής και μόνιμο στέλεχος της Εθνικής ομάδας. Στην Πάτρα αναζήτησε σωματεία που δραστηριοποιούντο στην ποδηλασία και κατέληξε στον Π.Ο.Πατρών. Έτρεξε με τα χρώματά του για περίπου μια δεκαετία και παράλληλα βοηθούσε προπονητικά την ομάδα, ενώ συγχρόνως εργαζόταν για να μπορέσει να εξοικονομήσει τα απαραίτητα για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της οικογενείας του. Τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στην πόλη μας πέρασε πολύ δύσκολα λόγω των συνεχών απελάσεων , παρόλο που είχε άδεια παραμονής λόγω της αθλητικής του δραστηριότητας στον Όμιλο μας. Ήταν ένας υπέροχος χαρακτήρας με ισχυρή προσωπικότητα, πολύ αγχώδης με ότι καταπιανόταν, αξιοπρεπής και υπερήφανος. Είχε δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια.

Οι επιτυχίες πάρα πολλές στην ποδηλασία, ιδιαίτερα στην χώρα του, που το όνομά του είναι γνωστό από άκρη σε άκρη, κάτι που διαπιστώθηκε όταν ταξιδέψαμε μαζί του στην πατρίδα του. Το σημαντικότερο όμως είναι η παθολογική αγάπη του για το άθλημα και ιδιαίτερα για την ομάδα που τον ανέδειξε, την VLASNIA από την γενέτειρά του, τα Σκόδρα. Βοηθούσε πάρα πολύ αφού ότι υλικό μπορούσε να παραχωρήσει ο Π.Ο.Πατρών με μεγάλη χαρά το έπαιρνε για να το πάει στην ομάδα του. Όνειρο του ήταν να επιστρέψει στην Αλβανία και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, ανοίγοντας κατάστημα ποδηλάτων, και να βοηθήσει την ομάδα του. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του μιας και πολύ γρήγορα σε ηλικία 50 ετών έφυγε από κοντά μας για πάντα.

Στην πολυαγαπημένη του οικογένεια εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι μας χρειαστούν.

Αντίο καλέ μας φίλε AGIM!Θα σε θυμόμαστε πάντα!

Από το γραφείο τύπου

Του Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ



Πάτρα 15 Ιανουαρίου  2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: