Ads 468x60px

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Με φόντο το Παγκόσμιο και τον Γύρο Ελλάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Πίστας, το οποίο διεξήχθη 12-13 Μαρτίου στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας. Το «παρών» έδωσαν οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας, στους αγώνες που είχαν έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού.
Οι ομοσπονδιακοί προπονητές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα απ΄ όλους τους ποδηλάτες που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, εν όψει και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πίστας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, με την ελληνική αποστολή να συμμετέχει με 9 αθλητές και αθλήτριες. Η συμμετοχή στο Κύπελλο Πίστας ήταν πολύ μεγάλη, καθώς αγωνίστηκαν 174 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους της ποδηλασίας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Δηλώσεις του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάση Τερζή στην ΕΡΤ:



«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Κυπέλλου Πίστας, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Το πρωτάθλημα ήταν αναβαθμισμένο και οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έδειξαν ότι η ελληνική ποδηλασία έχει και παρόν και μέλλον. Τώρα θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις. Αρχίζουμε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στην Ολλανδία, το οποίο θα διεξαχθεί 23 με 27 Μαρτίου και η εθνική ομάδα καλείται να πιστοποιήσει την ανοδική πορεία της, τα τελευταία χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι από αυτούς τους αγώνες οι ποδηλάτες θα διεκδικήσουν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Απρίλιο στη χώρα μας θα διεξαχθεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, με τη συμμετοχή περίπου 120 ποδηλατών απ' όλο τον κόσμο. Οι αγώνες φιλοδοξούν να προσελκύσουν την παγκόσμια προσοχή, χάρη στην ανάδειξη των πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών, στις οποίες θα διατρέξουν οι ποδηλάτες».

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: