Ads 468x60px

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας (Άγιος Ανδρέας-Ν. Μάκρη και Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά) 8 - 9 - 10 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας για αθλητές-αθλήτριες των κατηγοριών Μίνι, Παμπαίδων και Παγκορασίδων. Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Εξοχών του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης και στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά και διοργανώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Οι αγώνες παρά τα κάποια προβλήματα που παρουσιαστήκαν, είχαν επιτυχία και διεξήχθησαν σε δύο πανέμορφες περιοχές οι οποίες έδωσαν μια διαφορετική αίσθηση στους αθλητές και στους θεατές.
Στις Πανελλήνιες Ποδηλατικές Ημέρες Νεολαίας που αποτελούν πλέον θεσμό και μοχλό ανάπτυξης του αθλήματος, έλαβαν μέρος 263 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα, σε αγώνες που είχαν έντονο το άρωμα του συναγωνισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, με την παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών που είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την πρόοδο και την εξέλιξή των αθλητών – αθλητριών των μικρών κατηγοριών.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ενημερώνει ότι κατά την δεύτερη ημέρα των αγώνων, στο Κωπηλατοδρόμιο, στο αγώνισμα αντοχής παμπαίδων κατά τον τερματισμό στα τελευταία 200 μέτρα, σημειώθηκε ατύχημα με πτώση 15 περίπου αθλητών. Παρ’ όλο που οι περισσότεροι αθλητές σηκώθηκαν και τερμάτισαν τον αγώνα, τρεις από αυτούς χρειάστηκε να διακομιστούν άμεσα στο νοσοκομείο. Όμως η καθυστέρηση του ΕΚΑΒ -έφτασε μετά από 40 λεπτά- ήταν χαρακτηριστική. Η Ε.Ο.Π. πριν τους αγώνες, κατά την πάγια πρακτική της, είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με επιστολές και τηλεφωνικές συνεννοήσεις, έχοντας καταστήσει σαφές προς τους αρμοδίους του ΕΚΑΒ, ότι η παρουσία ασθενοφόρου στους αγώνες είναι άκρως απαραίτητη, καθώς σε αυτούς θα συμμετείχαν μικρά παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών. Η απάντηση του ΕΚΑΒ ήταν ότι θέτει τους αγώνες σε άμεση προτεραιότητα, χωρίς όμως να διαθέσει ασθενοφόρο στον τόπο των αγώνων, λόγω μη διαθεσιμότητας. Όταν επιτέλους έφτασε το ασθενοφόρο και μετά από ένταση και φραστικό επεισόδιο, οι ποδηλάτες με την παρέμβαση των ανθρώπων της Ομοσπονδίας διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Ερυθρός Σταυρός για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι τρεις ποδηλάτες που τραυματίστηκαν πιο σοβαρά είναι οι Κούτρας Ορφέας (Α.Ο. ΚΥΔΩΝ), Σφακιανάκης Γιώργος (Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ) και Μουστάκας Κων/νος (Α.Σ.ΒΟΛΟΥ " Ο ΑΚΡΑΤΟΣ").

Δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδία Ποδηλασίας Θανάση Τερζή:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας στηρίζει τη νεολαία και τους νέους αθλητές καθώς όλοι μας θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της ποδηλασίας. Οι Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας διεξήχθησαν σε δυο θαυμάσιες εγκαταστάσεις και οι μικροί αθλητές- αθλήτριες και οι συνοδοί τους είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα ενδιαφέρον ποδηλατικό διήμερο. Οι αγώνες που έγιναν στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων και στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά, άλλα να γνωριστούν καλύτερα με το ποδήλατο και άλλα να κάνουν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα. Είδαμε το πάθος και τη θέληση στα μάτια των παιδιών. Είμαστε δίπλα τους και θέλουμε να τους δώσουμε τα εφόδια και τις σωστές βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξή τους στο άθλημα και να στελεχώσουν πιθανόν μελλοντικά τις Εθνικές Ομάδες. Θεωρώ ότι η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα, όμως υπήρξαν κάποιες παραλείψεις και δημιουργήθηκαν προβλήματα, τα οποία ήδη επισημανθήκαν και αναλύθηκαν με στόχο αφενός να μην επαναληφθούν και αφετέρου για την βελτίωση της ποιότητας διοργάνωσης των αγώνων της Ομοσπονδίας. Άλλωστε όλοι μας μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε μέσα από τα λάθη μας.



Η Ε.Ο.Π. και εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο χορηγό μας την POST BANK για τη στήριξη της, καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς της Ομοσπονδίας IDEAL, THE FOOTBALL TEAM PUMA και το ZITA TRAVEL και τέλος τους υποστηρικτές της διοργάνωσης ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΛΑΚΩΝΙΑ, NESTLE και ΚΟΡΠΗ. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την συνεισφορά της, τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση των Παιδικών Εξοχών στον Άγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης, τη διοίκηση των ολυμπιακών ακινήτων για την παραχώρηση της εγκατάστασης του Κωπηλατοδρομίου καθώς και την ΕΡΤ που ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: