Ads 468x60px

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Γεμάτοι εμπειρίες, επέστρεψαν οι μικροί του Κάστρο από την Ιταλία…

Επέστρεψε η αποστολή του ΠΟΗ “Κάστρο” από το ποδηλατικό καμπ που διοργανώνει η επαγγελματική ποδηλατική ομάδα της Ιταλίας Liquigas, που ήταν και η νικήτρια του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας με τον αθλητή Ivan Basso.

Η ομάδα αυτή διοργανώνει κάθε χρόνο ποδηλατικό καμπ 10 ημερών στο Τρεβίζο της Ιταλίας όπου συγκεντρώνει πολλούς ταλαντούχους μικρούς αθλητές από όλη την Ιταλία. Μετά από επαφές που είχε το “Κάστρο” με τη συγκεκριμένη ομάδα δέχτηκαν να συμπεριλάβουν και τους δικούς τους επιλεγμένους αθλητές.

Είναι μία σημαντική συμφωνία για την ομάδα αφού υπήρχαν και άλλες αιτήσεις από άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε αυτό το καμπ τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της ποδηλασίας από ειδικούς του χώρου αλλά και από επαγγελματίες αθλητές που συνοδεύουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Όμως δίνεται και μεγάλη σημασία στο παιδαγωγικό και διατροφικό κομμάτι κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αφού είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη εικόνα του αθλητή.

Στις δραστηριόητες που απασχολήθηκαν τα παιδιά περιλαμβάνονταν ποδηλασία δρόμου, πίστας, Mountain Bike.

Επίσης, επικουρικά, ψυχαγωγικά παιχνίδια, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, δεξιοτεχνίες, γενική γυμναστική. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε και την απαραίτητη παρουσία αθλητικού ψυχολόγου.

Οι αθλητές επισκέφθηκαν τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Liquigas και είδαν τον τρόπο οργάνωσης μιας επαγγελματικής ομάδας με: εργομετρικό κέντρο, φυσιοθεραπευτήριο, μηχανουργείο, χώρο μασάζ, χώρους υποδοχής, διαμονής, χώρους στάθμευσης οχημάτων (2 λεωφορεία, 2 Καμιον, 2 ρουλότ, 16 στέϊσον).

Οι αθλητές του ΠΟΗ Κάστρο που πήραν μέρος στο καμπ ήταν οι εξής: Ηλικίες από 10-14 χρ. Κώστας Κεφαλάκης, Τίτος Αγαπάκης, Χρήστος Χρονάκης, Δημήτρης Αθανασιάδης, Κων/νος Βαμβάκος, Ιάκωβος Ζερβάκης.

“Ευχόμαστε να δούμε κάποτε κι ένα δικό μας αθλητή στο Γύρο Ιταλίας”, αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: