Ads 468x60px

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ποδήλατα γεννήτριες.

Ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε πελάτη που θα παράγει 10 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει από τις 19 Απριλίου το Crowne Plaza Hotel στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται μέσω ενός στατικού ποδηλάτου που είναι συνδεδεμένο με μία γεννήτρια.

Στόχος του ξενοδοχείου είναι να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή από τη μία να μειώσει τις εκπομπές καυσαερίου και από την άλλη να διατηρεί τους πελάτες του σε φόρμα!

Προκειμένου να παραχθούν 10 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας, ένας άνθρωπος μέσης φυσικής κατάστασης θα πρέπει να κάνει ποδήλατο για περίπου 15 λεπτά.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει ένα οικολογικό προφίλ, καθώς χρησιμοποιεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και έχει εγκαταστήσει στην πρόσοψή του φωτοβολταϊκά συστήματα.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου πιστεύουν ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την ιδέα, καθώς ήδη οι περισσότεροι από τους πελάτες του χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως το γυμναστήριο, αλλά σίγουρα θεωρούν ότι θα υπάρξουν και μερικοί που θα κάνουν ποδήλατο μόνο και μόνο για το δωρεάν γεύμα.

Στο εγχείρημα, που αρχίζει στις 19 Απριλίου και θα διαρκέσει για ένα χρόνο, θα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου. Αν το εγχείρημα πετύχει, τότε θα εφαρμοστεί και σε όλα τα ξενοδοχεία της συγκεκριμένης αλυσίδας στη Βρετανία.

Τονίζεται ότι η ποδηλασία στην Κοπεγχάγη αποτελεί «παράδοση».

Περίπου το 36% των εργαζόμενων πηγαίνουν στη δουλειά τους με το ποδήλατο, ποσοστό που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.