Ads 468x60px

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος για την ηγεσία της Ε.Ο.Π.


Την περασμένη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, ορίστηκε ημέρα Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. με προοπτική να οδηγήσει την Ελληνική Ποδηλασία, τουλάχιστον έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016. Οι εκλογές ορίστηκαν για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών.
Μέχρι στιγμής δύο συνδιασμοί διεκδικούν την ηγεσία της ΕΟΠ. Ο νύν πρόεδρος της ΕΟΠ Αθανάσιος Τερζής και ο Σάββας Τσοπούρογλου πρόεδρος του ΠΓΣ Λάρισσας.

Ο συνδιασμός του Σάββα Τσοπούρογλου έδωσε στον τύπο το παρακάτω κείμενο
Απο Παντελής Βλαχόπουλος - Contra.gr
Για παρεμβατικότητα, «κόψιμο» πρωταθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις, παράνομες προσλήψεις, επιλεκτική καταβολή οδοιπορικών και κατάχρηση εξουσίας καταγγέλλουν τον πρόεδρο της ΕΟΠ Θανάση Τερζή, αθλητές, προπονητές και παράγοντες της ελληνικής ποδηλασίας. Το θέμα έχει φτάσει έως στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη. Μάλιστα ο κύριος Ιωαννίδης είναι ενήμερος λεπτομερώς για όλες τις καταγγελίες και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.
«Μου είπε να δουλέψω τσάμπα!»
Αποκαλυπτικός είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Αναστόπουλος σε τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά στον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε από την θέση του προπονητή από την εθνική ομάδα, η δεύτερη στην πρόσληψη του φωτογράφου ο οποίος έγινε μηχανικός στην ομοσπονδία και η την τρίτη στους ανθρώπους που δούλεψαν στον 17 Γύρο Ελλάδας.
- Γιατί αποχωρήσατε από την Εθνική ομάδα;

- Όλα ξεκίνησαν μετά τη συμμετοχή μου στην ανώτατη σχολή ποδηλασίας στο Εγκλ της Ελβετίας, στην οποία με πρότεινε η ΕΟΠ, με σκοπό στη συνέχεια να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην εθνική ομάδα. Όταν επέστρεψα δεν μου έγινε καμία πρόταση συνεργασίας και μου προτάθηκε από τον κύριο Τερζή να συνεχίσω να δουλεύω αμισθί. Κάτι και που αρνήθηκα.
-Υπάρχουν καταγγελίες ότι ένας φωτογράφος ο οποίος κάλυπτε γάμους και βαφτίσια στην Ελευσίνα, έγινε μηχανικός στην ΕΟΠ

- Είναι αλήθεια, μία ημέρα βρήκα στην προπόνηση της εθνικής ομάδας, τον Δημήτρη Βλάχο, τον οποία γνώριζα ως φωτογράφο της ΕΟΠ. Όταν το ρώτησα τι κάνει εδώ, μου είπε ότι ανέλαβε μηχανικός στην ΕΟΠ. Γέλασα και έφυγα, ήταν αδύνατο να γίνει αυτή η αλλαγή ειδικότητας και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο.
- Άλλες καταγγελίες από παράγοντες της ποδηλασίας κάνουν λόγο για τον υπερβολικό αριθμό ανθρώπων οι οποίοι δούλεψαν και πληρώθηκαν για τον 17 Γύρο Ελλάδας, όσον αφορά στο κομμάτι της προβολής.

- Όλοι μάθαμε για τους ανθρώπους αυτούς. Εγώ πάντως στη διοργάνωση είδα να δουλεύουν μόνο δύο άνθρωποι. Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι άλλοι πληρώθηκαν.
«Με έκοψαν χωρίς λόγο»
Ο πρωταθλητής Ελλάδας Σωτήρης Μπρέτας καταγγέλλει ότι «κόπηκε» από την εθνική ομάδα ποδηλασίας, χωρίς οι διοικούντες και οι προπονητές της ΕΟΠ να του εξηγήσουν το λόγο.
«Αποχώρησα από την εθνική ομάδα ποδηλασίας έπειτα από πέντε χρόνια. Η οικογένειά μου δεν ήταν στην καλύτερη οικονιμική κατάσταση και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις. Μαζί με τον συναθλητή μου Ηλία Κουρτέλη είχαμε ζητήσει από την ΕΟΠ ένα μικρό ποσό για να καλύπτουμε τα στοιχειώδη έξοδα. Όμως το αίτημά μας απορρίφθηκε χωρίς εξηγήσεις. Επιστρέψαμε στις οικογένειές μας με τον διακαή πόθο να συνεχίσουμε την ποδηλασία και να δίνουμε το «παρών» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την εθνική ομάδα. Όμως μετά από το εκείνο το γεγονός –όταν ζητήσαμε μία μικρήοικονομικήβοήθεια- δεν κληθήκαμε ποτέ ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Υπήρχαν αθλητές που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2011, σύμφωνα με την κατάταξη ήταν πίσω από εμάς και χωρίς καμία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι όμως πήραν τη θέση μας. Παρόλο που είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, κάτι που έχουμε αποδείξει με διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, δεν κληθήκαμε στο Ευρωπαϊκό UNDER 23 στην Πορτογαλία. Πήγαν αντί για εμάς οι έφηβοι αθλητές. Τα συμπεράσματα δικά σας.
«Έφτασα έως στον Ιωαννίδη»
Στον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε το θέμα που προέκυψε με την ανικανότητα της ΕΟΠ, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Σάββας Τσοπούρογλου, να καλύψει τα έξοδα τριών αθλητών της εθνικής ομάδας και του ΠΓΣ Λάρισας, προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων της Ολλανδίας 2012. Οι τρεις αθλητές βέβαια έμειναν στη Λάρισα.
«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Είναι κατάχρηση εξουσίας. Μας ζήτησαν να καλύψουμε τα έξοδα των αθλητών μας για να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό. Αν η ομοσπονδία δεν μπορεί να στελεχώσει τις εθνικές ομάδες θα ήταν προτιμότερο να μην υφίσταται και να μην φορολογείται ο Έλληνας πολίτης. Ας καταργηθεί εάν δεν μπορεί να λειτουργήσει», δηλώνει ο Σάββας Τσοπούρογλου.
Στη Βουλή το θέμα των οδοιπορικών
Μετά από καταγγελία του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, για επιλεκτική καταβολή οδοιπορικών στους συλλόγους από την ΕΟΠ, το θέμα έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων, με επερώτηση την οποία κατέθεσε η βουλευτής Ηρώ Διώτη.
«Με παραίτησαν»
Ο διεθνής κριτής ποδηλασίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος καταγγέλλει την παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΠ, Θανάση Τερζή, για την αποπομπή του από την επιτροπή ποδηλασίας πίστας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
«Μετά από διαπληκτισμό μέσω τηλεφώνου που είχα με τον κύριο Τερζή, ακολούθησε η παραπομπή μου στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΟΠ και μετά από λίγες ημέρες, η ευρωπαϊκή ένωση ποδηλασίας μου ζήτησε να παραιτηθώ κατόπιν εγγράφου της ελληνικής ομοσπονδίας, το οποίο έγραφε ότι η συνεργασία μας είχε τελειώσει. Το δυσάρεστο δεν είναι η αποβολή μου από την επιτροπή, αλλά το γεγονός ότι από τότε κανείς άλλος Έλληνας δεν έχει πάρει αξίωμα σε διεθνές ποδηλατικό στερέωμα. Θεωρώ ότι ο αποκλεισμός μου στις ελληνικές διοργανώσεις αν και συμμετέχω σε ευρωπαϊκές, οφείλεται στην τηλεφωνική κόντρα με τον πρόεδρο της ΕΟΠ, από τον οποίο παύθηκα καθηκόντων κάτι που αντιβαίνει στο καταστατικό της ομοσπονδίας.

Aπάντηση Τερζή στις καταγγελίες

Διαβάζοντας σήμερα το πρωί τα διάφορα γραφόμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα κείμενα που αφορούν την ποδηλασία με έκπληξη είδα‘ένα κατάπτυστο δημοσίευμα από έναν άνθρωπο ο οποίος αμειβόταν από την ομοσπονδία οντάς υπεύθυνος τύπου και γνωρίζοντας εκ των έσω τα τεκταινόμενα .
Προς αποκατάσταση της αλήθειας την οποία βάναυσα διαστρέβλωσε ο εν λόγο κύριος με το άρθρο του έχω να παραθέσω τα ακόλουθα .
1) Για τις λεγόμενες ανακρίβειες του Κου Αναστόπουλου
α) Πώς γίνεται να τον στέλνεις στην ανώτατη σχολή ποδηλασίας και να τον απολύουν
β) Στην συνέχεια να τον στέλνει η ομοσπονδία στη ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και στην συνέχεια ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ τα συμπεράσματα δικά σας
γ)όσον αφορά το κομμάτι που μιλάει για το κομμάτι της προβολής και το ότι δούλεψαν δύο άτομα ήσασταν Κε Βλαχόπουλε ο υπεύθυνος τύπου και οφείλετε να απαντήσετε
2) ¨Όσον αφορά τις καταγγελίες του αθλητή Μπρέτα
α) Στις με την υπ αριθ 1988 επιστολή της Ε.Ο.Π 10-8-2011 καλέστη σε προετοιμασία για τις υποχρεώσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ
β) Στις 29-9-2011 κατατέθηκε επιστολή που αποφάσιζε την διακοπή τις προετοιμασίας των δύο αθλητών (Μπρέτας –Κουρτέλης) για οικονομικούς λόγους ζητώντας χρήματα(υπ οψι στούς αθλητές παρέχεται διαμονή διατροφή)
γ)Την 1-9-2011 εστάλη επιστολή στους αθλητές να προσέλθουν στις 5-9 2011 να εκθέσουν τους λόγους τις διακοπής τις προετοιμασίας τους δηλώνοντας ότι εμμένουν στις αιτιάσεις τους για οικονομικούς λόγους
δ)Κατόπιν αυτού και βάση του εσωτερικού κανονισμού για τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ το προεδρείο τους απέκλισε από τηνΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ διότι η ζημιά (αγωνιστική και οικονομική) που υπέστη η Ε.Ο.Π ήταν μη αναστρέψιμη με συνέπεια να κατάρρευση ο αγωνιστικός σχεδιασμός να λάβουμε μέρος μόνον στο κεριν και σπριντ και να μην συμμετάσχουμε στο ομαδικό σπρίντ κάτι το οποίο κατά παράδοση ήταν το αγώνισμα των διακρίσεων.
3) Όσο για το δημοσίευμα του Κου Κωνσταντόπουλου δεν θα μπώ στην ουσία του πράγματος διότι έχει αναλάβει η δικαιοσύνη η μόνη μου σκέψη είναι ότι για να καταλάβεις κάποιο αξίωμα κάποιος σε προτείνει και αυτός νομιμοποίητε και να σε αποσύρει δεν υπάρχει αυτοδιόριστο

Δεν υπάρχουν σχόλια: