Ads 468x60px

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που διεξάγεται στο 'Απελντορν της Ολλανδίας.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η εθνική ομάδα ποδηλασίας πίστας, στο 'Απελντορν της Ολλανδίας.


Στην αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τους Γιάννη Ταμουρίδη, Γιώργο Μπούγλα, Δημήτρη Πολυδωρόπουλο και Πολυχρόνη Τζωρτζάκη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο αγώνισμα του ομαδικού πουρσουίτ και κατόρθωσε να καταρρίψει για δεύτερη φορά εφέτος την καλύτερη πανελλήνια επίδοση, με χρόνο 4:13:191.

Η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη 16η θέση και ο χρόνος της ήταν κατά τέσσερα δέκατα καλύτερος από την επίδοση την οποία είχε σημειώσει στο Κάλι της Κολομβίας.

Στο ομαδικό σπριντ οι Χρήστος Βολικάκης, Ζαφείρης Βολικάκης και Κώστας Χριστοδούλου κατέλαβαν τη 17η θέση, με χρόνο 46.724.
Τέλος με την ενδέκατη θέση της Αγγελικής Κουτσονικολή στον τελικό των 500μ ολοκληρώθηκε χθές στο Apeldoorn της Ολλανδίας η πρώτη ημέρα για την εθνική μας ομάδα. Η Κουτσονικολή ξεκίνησε πολύ δυνατά όμως δεν κατάφερε να κρατήσει στο δεύτερο μισό και τερμάτισε με χρόνο 36.752

.



Στα προκριματικά σταμάτησε η πορεία των Ελλήνων αθλητών του σπριντ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.



Τον καλύτερο χρόνο πραγματοποίησε ο Ζαφείρης Βολικάκης με 10.69.

Στην πρώτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Κώστας Χριστοδούλου είχε επίδοση 10.71, ενώ ο Χρήστος Βολικάκης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ο χρόνος του ήταν 10.81.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι αυτή την εμφάνιση και δεν πρέπει να υπάρχουν.

Όντως η πίστα είναι πολύ βαριά και μας έχει δυσκολέψει, είναι άγνωστη για μένα, πριν από μια εβδομάδα έκανα 10.04 και τώρα δεν είχα καλά πατήματα, όλοι οι χρόνοι είναι πιο αργοί.

Θα προσπαθήσω για το καλύτερο στο κέιριν, τώρα μου βγήκε η κούραση, άλλα θα τα δώσω όλα τις επόμενες μέρες», είπε ο Χρήστος Βολικάκης, ενώ ο Κώστας Χριστοδούλου τόνισε ότι «ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα, φανταστική, γιατί ένιωσα από κοντά την αίσθηση ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η εμφάνιση μου χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και θα πορευτώ μ αυτή για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο Ζαφείρης Βολικάκης είπε: «Θα μπορούσα και καλύτερα, δεν ήταν καλός χρόνος για μένα, όπως και ο αδελφός μου ο Χρήστος πριν από μια εβδομάδα είχαμε κάνει καλύτερους χρόνους.

Σίγουρα μας έχει επηρεάσει πολύ η πίστα, όμως πρέπει να βελτιωθούμε.

Το καλό είναι ότι δεν χάσαμε την 8η θέση, στη συνολική βαθμολογία, για το στόχο μας που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.

Τώρα θα προετοιμαστώ για το Ευρωπαϊκό νέων στην Πορτογαλία και το Ευρωπαϊκό ανδρών στην Ιταλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: